E-mail instellen en gebruiken

Nadat u uw e-mailadres heeft aangemaakt kunt u om e-mails te lezen en te versturen een e-mailclient (e-mailprogramma) zoals Mozilla Thunderbird of Outlook gebruiken. Ook op uw smartphone kunt u gemakkelijk gebruik maken van uw e-mailadres. Als u een e-mailclient gaat gebruiken dient u eerst uw accountgegevens op te geven voordat u uw e-mailadres kunt gebruiken.

Wat heeft u nodig om uw e-mailadres in te stellen?

1. Accountgegevens
Als shared hosting klant heeft u een welkomstmail ontvangen. Afhankelijk van uw keuze tussen POP3 of IMAP, kunt u hiermee uw account correct instellen. Vergeet niet dat u voor de uitgaande mailserver verificatie in dient te stellen en dat uw gebruikersnaam uw e-mailadres is. U kunt optioneel uw e-mailverkeer beveiligen.

2. Een e-mailclient
Om uw e-mail te kunnen lezen heeft u een een e-mailclient nodig. Op zowel Windows als Mac OS X is standaard een simpele e-mailclient geïnstalleerd. Een populaire e-mailclient die u zelf kunt downloaden is Mozilla Thunderbird.

E-mailaccount instellen

3. Webmail
Als u liever gelijk uw e-mailadres wilt gebruiken zonder eerst een e-mailclient in te stellen kunt u ook gebruik maken van webmail. U kunt daarvoor inloggen op rimote.nl/webmail.

Een e-mailaccount instellen op uw smartphone

Als u een smartphone heeft is daar vaak al een e-mailclient op geïnstalleerd. Deze standaard e-mailclients bezitten echter niet altijd alle gewenste functies, zoals push e-mail of correcte mappenweergave in IMAP. Voor Android-smartphones raden wij K-9 Mail aan. U kunt dit via de Market downloaden en installeren.

Meer informatie

E-mailverkeer beveiligen
Correct gebruik maken van uw mailbox
Backuppen van e-mailberichten
IMAP Mailbox vol?
POP Mailbox vol?