E-mailaccount instellen in Outlook Express

Hier vindt u een handleiding hoe u als shared hosting-klant van Rimote uw e-mailaccount kunt instellen in Outlook Express. Als u Windows XP gebruikt is dit programma standaard op uw computer geïnstalleerd.

Stap 1

Open Outlook Express en ga naar Extra > Accounts....

E-mailaccount instellen Outlook Express 1

Stap 2

Klik nu op Toevoegen en dan op E-mail....

E-mailaccount instellen Outlook Express 2

Stap 3

Vul nu uw naam in en klik op Volgende.

E-mailaccount instellen Outlook Express 3

Stap 4

Vul nu uw e-mailadres in en klik op Volgende.

E-mailaccount instellen Outlook Express 4

Stap 5

Kies als servertype voor inkomende e-mail IMAP.

Vul zowel bij Server voor inkomende e-mail als bij Server voor uitgaande e-mail mail.rimote.com in.

Klik dan op Volgende.

E-mailaccount instellen Outlook Express 5

Stap 6

Vul bij Accountnaam uw volledige e-mailadres in, dus b.v. email@domeinnaam.nl. Vul bij Wachtwoord het wachtwoord van uw e-mailaccount in. U kunt ervoor kiezen om Wachtwoord onthouden aan of uit te vinken.

BELANGRIJK: controleer dat er GEEN vinkje staat bij Aanmelden met beveiligd-wachtwoordverificatie (anders werkt het niet, uw e-mailaccount wordt op een andere manier even goed beveiligd).

Klik dan op Volgende.

E-mailaccount instellen Outlook Express 6

Stap 7

Klik nu op Voltooien.

E-mailaccount instellen Outlook Express 7

Stap 8

We zijn nog niet klaar. Klik opnieuw op Extra en dan Accounts...

E-mailaccount instellen Outlook Express 1

Stap 9

Klik op de tab Alles en selecteer dan in de lijst accounts mail.rimote.com. Klik vervolgens op Eigenschappen.

E-mailaccount instellen Outlook Express 9

Stap 10

Klik op de tab Servers en zet onder het kopje Server voor uitgaande e-mail een vinkje bij Voor deze server is verificatie vereist.

Klik vervolgens op Instellingen.

E-mailaccount instellen Outlook Express 10

Stap 11

Er verschijnt een klein venster. Selecteer Aanmelden met. Vul bij Accountnaam uw e-mailadres in, dus b.v. email@uwdomeinnaam.nl. Vul bij Wachtwoord het wachtwoord van uw e-mailaccount in. U kunt ervoor kiezen om Wachtwoord onthouden aan of uit te vinken.

BELANGRIJK: controleer dat er GEEN vinkje staat bij Aanmelden met beveiligd-wachtwoordverificatie (anders werkt het niet, uw e-mailaccount wordt op een andere manier even goed beveiligd).

Klik vervolgens op OK.

E-mailaccount instellen Outlook Express 11

Stap 12

Klik nu op de tab Geavanceerd. Vul onder het kopje Poortnummer van server bij Uitgaande e-mail (SMTP) 26 in.
Vul bij Inkomende e-mail (IMAP) 993 in. Zet een vinkje bij Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig.

BELANGRIJK: controleer dat er GEEN vinkje staat bij Uitgaande e-mail (SMTP) bij het veld genaamd Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig (anders werkt het niet, uw e-mailaccount wordt op een andere manier even goed beveiligd).

Klik vervolgens op OK. U kunt nu e-mails ontvangen en versturen.

E-mailaccount instellen Outlook Express 12