IMAP e-mail backuppen naar uw PC

Mailboxen blijven maar groeien. Periodiek verwijderen kost veel tijd en bepaalde berichten hebben mogelijk nog een waarde voor de toekomst. Gelukkig worden harde schijven steeds groter en is een aantal gigabyte aan e-mailberichten geen enkel probleem.

Maar wat als u IMAP gebruikt? Uw e-mails staan op de server van uw provider en de ruimte is vaak niet ongelimiteerd. Door backups naar uw PC te maken houdt u uw mailbox klein en overzichtelijk zonder onnodig berichten te hoeven verwijderen.

Gebruikt u Mozilla Thunderbird? Lees dan meer over backuppen met Thunderbird.
Gebruikt u een andere mailclient en weet u niet hoe u moet backuppen? Gebruik dan IMAPSize.

IMAPSize

Met de gratis software IMAPSize gaat het backuppen van IMAP-accounts gemakkelijk en snel. De e-mailberichten worden gedownload van de server en op uw PC opgeslagen. Met de meeste e-mailclients kunt u uw oude e-mailberichten gemakkelijk raadplegen. Hiervoor dient u wel uw backup te importeren.

Download IMAPSize (Windows)

Let op!
Zorg er altijd voor dat u uw e-mailarchief en uw andere data veilig bewaart.