Bestanden uploaden naar uw VPS met SFTP

Één van de makkelijkste manieren om uw website-bestanden naar uw VPS te uploaden is met behulp van SFTP (SSH File Transfer Protocol). Op deze pagina vindt u een korte handleiding hoe u met behulp van een FTP-client bestanden kunt uploaden met het SFTP-protocol.

Stap 1

Indien u dit nog niet gedaan heeft, moet u eerst een FTP-client downloaden en installeren die SFTP ondersteunt. Wij raden FileZilla aan. U kunt FileZilla hier downloaden: http://filezilla-project.org/download.php. Zodra uw download klaar is kunt u de setup opstarten en dan de instructies op het scherm volgen.

Stap 2

Open FileZilla. U kunt gelijk beginnen met het invullen van de inloggegevens van uw root-account.
Meer informatie over het veranderen van het root wachtwoord van een VPS.

Vul bij Host het adres van uw VPS in, bijvoorbeeld 193.100.0.52.
Bij Gebruikersnaam vult u root in en bij Wachtwoord uw root-wachtwoord.

Bestanden uploaden naar een VPS met SFTP 1

Bij Poort vult u 22, dat is de standaard poort voor SFTP. Klik nu op Snelverbinden.

Bestanden uploaden naar een VPS met FTP 2

Stap 3

Wanneer u succesvol bent ingelogd, krijgt u in het boxje getiteld Externe site: de inhoud van de map /root op uw VPS te zien. Om naar een andere map te klikken kunt u het beste eerst op / klikken, dan ziet u allerlei bekende Linux-mappen zoals bin, boot, dev en etc. Vandaar kunt u gemakkelijk naar de gewenste map gaan, b.v. /var/www, dat bij Apache webserver de standaard map is voor al uw website-bestanden.

Bestanden uploaden naar een VPS met SFTP 3

Stap 4

Klik nu in het boxje getiteld Lokale site: door naar de map op uw eigen computer waar uw website-bestanden staan. In ons voorbeeld dubbelklikken we naar C:\Users\Rimote\Documents\website. Als u zich eenmaal in de juiste map bevindt, selecteren dan alle bestanden die u wilt uploaden. Vervolgens kunt u eenvoudig deze bestanden naar rechts verslepen, in het boxje direct onder Externe Site:.

Bestanden uploaden naar een VPS met SFTP 4

In dit voorbeeld uploaden wij index.html. Zodra de upload klaar is zult u zien dat index.html ook in het boxje direct onder Externe site te zien is. U kunt nu dit bestand via uw browser bekijken op het adres http://mijndomeinnaam.nl/index.html.

Bestanden uploaden met FTP 5