Debian

Debian is een zeer populaire Linux-distributie met veel focus op veiligheid, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Standaard maakt Debian alleen gebruik van 100% gratis software (meer dan 29.000 softwarepakketten) en is in te zetten voor nagenoeg alle doeleinden.

Debian is zo'n succes dat er veel andere distributies zijn, zogenaamde derivatives, die ervan zijn afgeleid. Een voorbeeld hiervan is het veel gebruikte Ubuntu.

Artikelen over Debian in onze kennisbank