OpenVPN in Windows gebruiken

Installeren op Windows 7, Vista en XP

1. Download (opslaan) de stable release van OpenVPN-installer
2. Klik met uw rechter muisknop op de snelkoppeling van OpenVPN-installer en kies “als Adminitrator uitvoeren”. Heeft u deze optie niet? Dubbelklik dan met uw linker muisknop.
3. Accepteer tijdens de installatie alle vooraf ingestelde waarden

Extra stappen voor Windows 7 en Vista

Klik met uw rechter muisknop op de snelkoppeling van OpenVPN-GUI (op uw desktop of in het start-menu) en klik op “Eigenschappen”. Onder het tabblad “Compatibiliteit” dient u te kiezen voor de optie “als Administrator uitvoeren”. In Windows 7 dient u hier ook de compatibiliteitsmodus voor Vista SP1 aan te zetten.

OpenVPN GUI starten en een veilige verbinding maken

4. Download de keyfiles via rimote.nl

OpenVPN GUI starten en een veilige verbinding maken

5. Start de OpenVPN-GUI door op de snelkoppeling van OpenVPN-GUI te klikken
6. Klik met uw rechter muisknop op het icoon van de OpenVPN-GUI rechts onderin uw taakbalk en klik op “Connect”

Verbinding te langzaam?

Is de snelheid van de OpenVPN-verbinding meer dan 20% langzamer dan de reguliere internetverbinding?

1. Sluit de OpenVPN-GUI
1. Open het start-menu en kies ‘Uitvoeren’ en typ ‘regedit’ en druk op ENTER
2. Ga naar ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\OpenVPN’
3. Klik op ‘priority’ rechts in beeld en verander de waarde in ‘HIGH_PRIORITY_CLASS’
4. Ga naar ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\OpenVPN-GUI’
5. Klik op ‘priority’ rechts in beeld en verander ook deze waarde in ‘HIGH_PRIORITY_CLASS’ en sluit de register-editor af
6. Start de OpenVPN-GUI zoals gebruikelijk

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!