Het root wachtwoord van uw VPS veranderen

Elke Linux server (of VPS) is beveiligd met minstens één gebruikersnaam en wachtwoord. De allereerste gebruiker op een Linux heet "root" en heeft toegang tot de gehele server. Bij het aanmaken van uw (virtuele) server heeft u een wachtwoord ontvangen. Op deze pagina vindt u een korte instructie hoe u dit wachtwoord kunt veranderen.

Stap 1

Log met SSH in op uw server. Vervolgens roept u het commando passwd aan:

Stap 2

U wordt nu om een wachtwoord gevraagd. Direct erna wordt u gevraagd het wachtwoord ter controle opnieuw in te voeren:

Stap 3

Uw root wachtwoord is nu gewijzigd. Onthoud het wachtwoord goed want anders heeft u geen toegang meer tot uw server. Het is tevens raadzaam om periodiek uw root wachtwoord te veranderen.