Hoe verander ik het root wachtwoord van mijn VPS?

Zodra u met SSH bent ingelogd kunt u gemakkelijk het wachtwoord veranderen met het commando passwd. De server vraagt u dan om uw gewenste wachtwoord in te voeren en deze ter bevestiging te herhalen.

Wanneer uw VPS wordt aangemaakt wordt er automatisch een wachtwoord aangemaakt. U ontvangt dit wachtwoord deels per e-mails en deels per SMS, voor maximale veiligheid. U krijgt dus eerst een wachtwoord van ons toegewezen die u later weer kunt veranderen.