Verbinding maken met uw VPS via SSH

Wanneer u uw VPS direct wilt beheren doet u dat bijna altijd via Secure Shell (SSH). Met behulp van SSH kunt u op een versleutelde manier inloggen op een andere computer en dan op afstand commando's uitvoeren. SSH kan ook voor beveiligde bestandsoverdracht gebruikt worden, in de vorm van SFTP.

Verbinding maken via SSH op Windows met PuTTY

Voor Windows-gebruikers raden wij de gratis SSH-client PuTTY aan. Als u putty.exe download kunt u deze gelijk uitvoeren.

Stap 1

Vul in het veld Hostname (or IP address) het IP-adres van uw VPS in, bijvoorbeeld 194.12.58.56.

Klik vervolgens op Open.

Verbinding maken met uw VPS via SSH met PuTTY

Stap 2

U kunt nu inloggen met de gebruikersnaam root en het bijbehorende wachtwoord.

Verbinding maken met uw VPS via SSH met PuTTY - 2