wat is een public of private cloud

Een public cloud betekent dat de cloud gebruikt wordt door meerdere gebruikers. U merkt niets van de andere gebruikers, maar deelt de hardware wel met hen. Dit biedt de voordelen van laagdrempeligheid en lagere kosten.

Wat is cloud hosting?

Een private cloud is een eigen cloud bestaande uit hardware die niet gedeeld wordt met andere gebruikers. Dit biedt het voordeel dat men invloed uit kan oefenen op de samenstelling van de hardware. Daarnaast weet men altijd welke capacitiet er voor handen is.

Ook als men al hardware in bezit heeft, kan deze tot een private cloud gemaakt worden.