Aanpassen hostfile Vista / Windows 7

Als u een domeinnaam intypt wordt deze domeinnaam vertaald naar een IP-adres waarna er verbinding gemaakt wordt met de server die de website aanbiedt. In sommige gevallen is het handig om zelf te bepalen naar welk IP-aders een domeinnaam verwijst. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een nog niet bestaande domeinnaam te gebruiken of om een reeds bestaande domeinnaam te laten verwijzen naar een testomgeving.

Let op! De wijzigingen hebben enkel invloed op de computer waar u deze uitvoert. De rest van de internetgebruikers zal niets merken van deze wijzigigen.

In Vista of Windows 7 de hostfile aanpassen

Om de Host file te wijzigen kunt u deze stappen uitvoeren:

• Klik met uw rechter muisknop op: START > Alle programma's > Bureauaccesoires > Kladblok (of Notepad)
  • Klik op "Als Administrator uitvoeren"
  • Ga in Kladblok naar "Bestand > openen" en ga naar de map "C:\windows\system32\drivers\etc\"
  • Open het bestand "hosts"
  • Voer de gewenste wijzigingen aan de hostfile door.
  • Vergeet niet het document op te slaan en sluit Kladblok.

U kunt nu bijvoorbeeld in uw browser naar de ingevoerde domeinnaam gaan. U zult dan verwezen worden naar het ingevoerde IP-adres. Als u de wijziging ongedaan wilt maken, kunt u simpelweg bovenstaande stappen weer uitvoeren waarbij u de regels weer verwijderd (of u zet er een # voor).