RimoteVP - het flexibele virtuele cloud platform

RimoteVP™ is ons virtuele cloud platform dat ten grondslag ligt aan veel van onze producten en diensten.
Het kan gebruikt worden op een dedicated server, maar ook op meerdere servers zodat een stabiele cloud ontstaat.

Wat is RimoteVP?

RimoteVP™ is een digitaal ecosysteem dat een heterogene verzameling van servers, een cloud, samenvoegt tot één geheel. Dit ecosysteem reguleert zichzelf door bijvoorbeeld virtuele servers te verplaatsen van drukke servers naar minder drukke. Ook problemen kunnen automatisch gerapporteerd en opgelost worden.
Maar wat maakt RimoteVP™ nou zo uniek?

Betrouwbaar

Geen last van hardwarestoringen
Virtuele servers die op RimoteVP™ draaien trekken zich niets aan van hardwarestoringen. Mocht een server uitvallen, worden de getroffen virtuele servers binnen een minuut opnieuw opgestart op een andere server (dit heet Fail-over).

Nooit meer backups maken
Er worden op drie niveaus backups gemaakt van de cloud. Allereerst worden lokale backups gemaakt van de virtuele servers. Dit gebeurt zo vaak als de ingestelde backupinterval voorschrijft. De virtuele servers in onze public cloud worden bijvoorbeeld elk uur gebackupt. Tijdens zo een lokale backup wordt een snapshot gemaakt van het gehele systeem. Het is ook mogelijk om als extra zekerheid een databasedump te maken voordat de snapshot gemaakt wordt. RimoteVP™ biedt ook de mogelijkheid om handmatig lokale backups uit te voeren. Handig om te doen voor een belangrijke wijziging. Mocht de wijzigng niet uitpakken zoals gepland kan met één druk op de knop de vorige situatie hersteld worden.

Het tweede backupniveau wordt verzorgd door een onsite backupcluster die losstaat van de cloud maar wel in het zelfde datacenter staat. Deze stelt de lokale backups via pull backups veilig. In het zeer onwaarschijnlijke geval dat de cloud data verliest, is de data alsnog veilig. De cloud kan namenlijk zelf niet bij zijn eigen backups. Ook een ernstig veviligheidslek kan daarom de backups niet in gevaar brengen.

Het derde backupniveau wordt verzorgd door een offsite backupcluster die op een geheel andere lokatie staat dan de cloud. Mocht een brand of natuurramp het datacenter in kwestie gevaar brengen, zijn de gegevens alsnog vielig. Natuurlijk is het snel herstellen van backups vanuit elk van deze drie niveaus goed geregeld.

De cloud op zijn veiligst
Het aller belangrijkste is veiligheid. RimoteVP™ is daarom met het oog op veiligheid ontwikkeld. De veiligheid van virtuele servers is echter een taak van de serverbeheerder. RimoteVP™ help daar echter graag bij.

RimoteVP™ maakt gebruik van container-virtualisatie. Hardware wordt daarom flexiebel gedeelt waardoor voor elk proces een aparte VPS ingezet kan worden zonder dat er meer bronnen verbruikt worden. Het voordeel van het scheiden van processen is dat als bijvoorbeeld uw webserver gehacked wordt, dat geen invloed heeft op uw mailserver. Ons betalingsmodel weerhoud u er tevens niet van om van deze scheiding gebruik te maken. U betaald voor prestatie en ruimte en niet per VPS. U betaalt dus even veel voor een grote virtuele server als voor drie kleine die precies het zelfde doen, maar dan veiliger.

De snapshots bieden bovendien de ideale mogelijkheid om in het geval van een veiligheidslek te kijken welke bestanden er zijn aangepast en op welke wijze er is binnengekomen.

Snel

Bijna net zo snel als een dedicated server
RimoteVP™ is razend snel dankzij een rendementsverlies van slechts 1% tot 3%. Dat komt omdat RimoteVP™ niet emuleert, zoals bijvoorbeeld VMware, Xen of KVM, maar container-virtualisatie toepast. Daarnaast staat uw data op de servers zelf waardoor data niet opgevraagd hoeft te worden via een netwerkschijf (SAN/NAS). Dit alles zorgt voor snelle reactietijden en een verwaarloosbare overhead. U zult niet merken dat u op een VPS zit te werken.

Loadbalancing
Als u gekozen heeft voor uw eigen Rimote Private Cloud, heeft u bovendien de mogelijkheid Rimote Virtual Servers op verschillende fysieke servers te laten draaien. Hierdoor wordt loadbalancing erg gemakkelijk.

Gemakkelijk

Templates maken, klonen en migreren
Als u een virtuele server aanmaakt kunt u kiezen uit verschillende templates. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een webserver in combinatie met een mailserver. U hoeft zelf niets te installeren. Uw VPS is direct inzetbaar. Dat scheelt tijd en moeite.

Tevreden over uw virtuele server en u wilt er meer van? U kunt een VPS gemakkelijk clonen. Dit doet u door zelf met één druk op de knop een template te maken. U kunt vervolgens nieuwe Virtual Private Servers aanmaken met behulp van dit template. Ook het migreren naar snellere hardware kan gemakkelijk en snel.

Ondersteuning
Ongeacht welke diensten of producten u bij ons afneemt, wij staan u bij met raad en daad. RimoteVP™ is daarop geen uitzondering. Daarnaast hebben wij een uitgebreide kennisbank en bieden wij een platform voor klanten om met elkaar kennis uit te wissellen. Zo staat een ongekende hoeveelheid kennis en ervaring tot uw beschikking.