E-mailforwarder instellen in DirectAdmin

Als u gebruik maakt van shared webhosting of een VPS met DirectAdmin, kunt u gemakkelijk e-mail forwarders aanmaken. Een e-mail forwarder is handig als u naar de buitenwereld toe meerdere e-mailadressen aanhoudt maar het liefst alles wilt ontvangen in één e-mailbox. Dat is wel zo overzichtelijk.

Privé e-mailadres afschermen
Ook kunt u een e-mailforwarder gebruiken om uw privé e-mailadres af te schermen. Zo kunt u bijvoorbeeld info@mijnwebsite.nl op de contactpagina van uw website vermelden, en die 'achter de schermen' laten doorsturen naar uw privé e-mailadres. Zo houdt u zelf controle over wie u op welk e-mailadres kan bereiken en hoe.

Meerdere e-mailadressen gekoppeld aan één forwarder
Tenslotte kunt u met één e-mailforwarder ook e-mails doorsturen naar meerdere e-mailadressen. Dit is bijvoorbeeld handig als u wilt dat een hele groep mensen bereikbaar is met één e-mailadres. Denk dan bijvoorbeeld aan bestuur@mijnvereniging.nl of administratie@mijnbedrijf.nl.

Stap 1

Log in op DirectAdmin en kies indien nodig de juiste domeinnaam. Klik vervolgens op Forwarders onder het kopje E-mail Management.Stap 2

Klik vervolgens op Create new E-mail Forwarder.Stap 3

Vul nu het formulier in. Bij Forwarder Name vult u het e-mailadres in waar alle e-mails naar toe gestuurd zullen worden. Let op: u hoeft alleen het deel van het e-mailadres in te vullen vóór het apestaartje. In ons voorbeeld willen we een forwarder aanmaken voor forwarder@rimote.nl. We hoeven dan alleen forwarder in te vullen.

Vul bij Destination E-mail het e-mailadres in waar u wilt dat alle e-mails naar worden doorgestuurd. Bijvoorbeeld prive@gmail.com. U kunt hier ook meerdere e-mailaddressen opgeven. Elk e-mailadres dient dan wel van de ander gescheiden te zijn met een comma. Dus bijvoorbeeld: prive@gmail.com, mijnandereprive@gmail.com.

Klik als u klaar bent met invullen op Create.Stap 4

Uw e-mail forwarder is nu aangemaakt.