DirectAdmin PHP Return-path

Als men mailt met PHP op een DirectAdmin server, is de return-path vaak gelijk aan het systeemaccount-mailadres. Dat betekent dat berichtgeving over bijvoorbeeld verkeerde bezorging (Mail Delivery Failure) vaak op gebruikersnaam@domeinnaam.nl worden vererstuurd. Dit e-mailaldres wordt vaak niet goed bekeken en het is daarom verstandig de return-path te wijzigen naar een adres dat wel vaak wordt gemonitord. Dat kan als volgt in e-mail-scripts worden aangepast:

Het onderdeel -f test@domeinnaamy.nl zorgt voor de juiste return-path. Mocht dit niet werken, probeer dan: