Bestanden uploaden met FTP

De makkelijkste manier om uw website-bestanden online te zetten is met behulp van FTP (File Transfer Protocol). Op deze pagina vindt u een korte handleiding hoe u met behulp van een FTP-client bestanden kunt uploaden naar de shared hosting webservers van Rimote.

Stap 1

Indien u dit nog niet gedaan heeft, moet u eerst een FTP-client downloaden en installeren. Wij raden FileZilla aan. U kunt FileZilla hier downloaden: http://filezilla-project.org/download.php. Zodra uw download klaar is kunt u de setup opstarten en dan de instructies op het scherm volgen.

Stap 2

Open FileZilla. U kunt gelijk beginnen met het invullen van de inloggegevens van uw FTP-account.
Klik hier om te lezen hoe u een FTP-account aanmaakt in DirectAdmin.

Vul bij host het adres van uw FTP-server in, bijvoorbeeld ftp.mijndomeinnaam.nl.
Bij gebruikersnaam en wachtwoord vult u uw FTP-inloggegevens in.

bestanden-uploaden-met-ftp-1

Bij Poort hoeft u niets in te vullen. Klik nu op Snelverbinden.

bestanden-uploaden-met-ftp-2

Stap 3

Wanneer u succesvol bent ingelogd, krijgt u in het boxje getiteld Externe site: een lijst met mappen te zien die al up uw hostingpakket te vinden zijn. Het is belangrijk om te weten dat niet alle mappen die u nu ziet bereikbaar zijn voor een bezoeker van uw website viamijndomeinnaam.nl.

Om te zorgen dat een bezoeker uw website kunt bereiken dient u uw bestanden te uploaden naar /domains/mijndomeinnaam.nl/public_html. In het boxje getiteld Externe site: kunt u gemakkelijk hier heen klikken. Eerst dubbelklikt u op de map /, dan op domains, dan op mijndomeinnaam.nl en tenslotte op public_html.

bestanden-uploaden-met-ftp-3

Stap 4

Klik nu in het boxje getiteld Lokale site: door naar de map op uw eigen computer waar uw website-bestanden staan. In ons voorbeeld dubbelklikken we naarC:\Users\Rimote\Documents\website. Als u zich eenmaal in de juiste map bevindt, selecteren dan alle bestanden die u wilt uploaden. Vervolgens kunt u eenvoudig deze bestanden naar rechts verslepen, in het boxje direct onder Externe Site:.

bestanden-uploaden-met-ftp-4

In dit voorbeeld uploaden wij index.html. Zodra de upload klaar is zult u zien dat index.htmlook in het boxje direct onder Externe site te zien is. U kunt nu dit bestand via uw browser bekijken op het adres http://mijndomeinnaam.nl/index.html.

bestanden-uploaden-met-ftp-5

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!