Een MySQL database aanmaken in DirectAdmin

Als u gebruik maakt van shared webhosting of een VPS met DirectAdmin, kunt u gemakkelijk MySQL databases aanmaken. Een MySQL database is naast PHP vaak een vereiste voor het kunnen gebruiken van software zoals Wordpress, Joomla of Drupal.

Stap 1

Log in op DirectAdmin en kies indien nodig de juiste domeinnaam. Klik vervolgens op MySQL Management onder het kopje Your Account.

Stap 2

Klik vervolgens op Create new Database.

Stap 3

Vul nu het formulier in. Zowel Database Name als Database Username beginnen altijd eerst met uw gebruikersnaam voor DirectAdmin, gevolgd door een "_". In ons voorbeeld beginnen beide velden dus met rimote_. Bij de velden Username Password en Confirm Password kunt u zelf een wachtwoord invullen, wij raden echter aan dat u kiest voor de optie Random. DirectAdmin zal dan zelf een sterk en uniek wachtwoord aanmaken.

Klik als u klaar bent met invullen op Create.

Stap 4

Uw MySQL database is nu aangemaakt. Indien u bij Stap 3 gekozen heeft voor een Random password krijgt u nu te zien met welk wachtwoord u verbinding kunt maken met uw database. Verder ziet alle andere relevante inloggegevens. Bewaar deze gegevens op een veilige plek.