Wat is SVN?

SVN, ook wel bekend als Apache Subversion, is een populair versiebeheersysteem. Als u gebruik maakt van een VPS met Debian, kunt u gemakkelijk een SVN server installeren en gebruiken.

SVN help u om wijzigingen die gemaakt zijn aan uw websites en applicaties overzichtelijk bij te houden in een zogenaamde SVN repository (repo). Als u een fout gemaakt heeft kunt u deze opsporen en ongedaan maken.

Daarnaast biedt SVN de mogelijkheid om met meerdere mensen aan een project te werken zonder dat er conflicten ontstaan, bijvoorbeeld doordat men tegelijk aan hetzelfde bestand werkt. Als er tegelijkertijd aan dezelfde bestanden wordt gewerkt, zal SVN alle wijzigingen automatisch samenvoegen. Bij een eventueel conflict wordt de programmeur gevraagd wat te doen.

Het is ook mogelijk om aparte versies/takken (branches) in de SVN repository aan te maken zodat men volledig afgesloten van anderen kan werken aan bijvoorbeeld een nieuwe functionaliteit. Als de nieuwe functionaliteit goed werkt kan men deze weer samenvoegen (mergen) met de hoofdtak (trunk) of een andere branch. Mocht een update toch niet naar wens zijn kunt u gemakkelijk een oudere versie uit de repository terugzetten.

Bovenstaande eigenschappen maken het mogelijk zeer complexe projecten te beheren waarbij tientallen of zelfs honderden personen betrokken zijn. Het is echter ook een prettig hulpmiddel voor kleine projecten met maar een enkele programmeur.

Als u meer wilt weten over hoe SVN werkt, download dan het gratis SVN-book . U kunt ook verder lezen over het gemakkelijk installeren en gebruiken van een SVN server . Het mag ook niet onvermeld blijven dat er nog andere versiebeheersystemen zijn zoals de populaire software GIT en Mercurial. Zie ook de lijst van versiebeheersystemen.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen