RiDrive installeren en configureren op Debian

Netwerkschijf quick-start

U heeft net een RiDrive aangeschaft en wilt zo snel mogelijk aan de slag? Zo kunt u het snelst uw netwerkschijf gebruiken:

RLS activeren en de RiDrive configureren
1. Sluit de Rimote Local Server aan op stroom en uw netwerk. Zet de RLS aan en wacht 60 seconden.
2. Typ het IP-adres van de RLS in de adresbalk van uw favoriete browser, bijvoorbeeld https://192.168.0.150, en accepteer het certificaat.
3. Voer het wachtwoord in en druk op OK. Ga vervolgens naar het Webmin-controlepaneel en accepteer het certificaat.
4. Log in met de gebruiker “admin”. U moet nu uw wachtwoord wijzigen.
5. Ga naar “Servers > Samba Windows File Sharing > Windows Networking” en vervang WORKGROUP met uw eigen werkgroep.
6. Ga naar “Servers > Samba Windows File Sharing > Edit Samba users and passwords” en klik op de gebruiker “ridrive”
7. Selecteer het selectievakje “New password” en voer een nieuw wachtwoord in.
8. Klik bij de welkomstpagina van “Servers > Samba Windows File Sharing” op de knop “Restart Samba Servers”

Netwerkverbinding maken
9. Open “Deze Computer” en ga vervolgens naar “Netwerkverbinding maken”.

10. In het veld “Map”, dient u “\\Ridrive\ridrive” in te vullen

11. Vink “Verbinding maken met andere referenties” aan en voer als gebruiker “ridrive” in (gebruik het wachtwoord uit stap 7).

U bent nu klaar met de configuratie en kunt bij “Deze computer” de RiDrive vinden en gebruiken alsof het een normale harde schijf is. Neem a.u.b. contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft.

Gedeelde mappen en gebruikers toevoegen

Een gedeelde map is een map op de RiDrive die toegankelijk is via het netwerk. Standaard is de RiDrive geconfigureerd met één map en één gebruiker. Vaak is het echter wenselijk meerdere mappen voor meerdere gebruikers aan te maken. Op deze pagina leest u hoe u gemakkelijk en snel u de RiDrive geheel naar wens kunt configureren. Op de website van SAMBA kunt u meer informatie vinden.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!