Virtuele servers

Hoe werkt een VPS?

VPS staat voor Virtual Private Server, ook wel virtuele server genoemd, dat draait op een cloud hosting-platform. Een VPS is qua gebruik en mogelijkheden bijna identiek is aan een echte webserver. Een VPS opereert met behulp van zogeheten virtualisatie-software als een server binnen een server.

Omdat een VPS volledig is afgeschermd van de server waar het op draait kan de server er flexibel mee omgaan. Er kunnen zonder problemen meerdere virtuele servers per server worden gedraaid. Een VPS is dus een kostenbesparend en milieuvriendelijk alternatief voor het huren van een eigen fysieke server.

Een andere groot voordeel van een VPS is dat het in een oogwenk kan worden verplaatst naar een andere server. Als een server in onze cluster uitvalt wordt uw VPS automatisch en binnen enkele seconden verplaatst naar een andere server. Op deze manier zal uw VPS alleen in uitzonderlijke gevallen daadwerkelijk offline gaan.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen