E-mail instellen in Outlook 2007

Hier vindt u een handleiding hoe u als shared hosting-klant van Rimote uw e-mailaccount kunt instellen in Outlook 2007. Indien u Microsoft Office 2007 heeft, kunt u in de meeste gevallen ook het programma Outlook 2007 gebruiken.

U heeft van ons een welkomstmail van DirectAdmin gekregen bij het afsluiten van uw hostingpakket. Neemt u de gegevens daarvan bij de hand. We kunnen u de mail altijd opnieuw sturen, mocht u de mail om wat voor reden dan ook niet meer hebben.

Stap 1

Klik in de menubalk op Extra en vervolgens op Accountinstellingen.

Stap 2

Klik in het tabje genaamd E-mail en dan op Nieuw….

Stap 3

Kies in het venster E-mailservice kiezen voor de optie Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP.

Stap 4

Zet in het venster Automatische accountconfiguratie een vinkje bij de optie Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren.

Stap 5

Kies in het venster E-mailservice kiezen voor de optie Internet e-mail.

Stap 6

Vul het formulier Instellingen voor internet e-mail in. Bij Type account kiest u IMAP. Bij Server voor inkomende e-mail en Server voor uitgaande e-mail (SMTP) vult u het IMAP-server adres en het SMTP-server adres in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Onder het kopje Aanmeldingsgegevens vult u de logingegevens in van uw e-mailadres. U kunt ervoor kiezen om Outlook het wachtwoord te laten onthouden, door een vinkje te zetten bij Wachtwoord onthouden. Klik nu op Meer instellingen.

Stap 7

Klik op het tabblad Server voor uitgaande e-mail. Zet een vinkje bij Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist. Kies vervolgens de optie Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail.

Stap 8

Klik nu op het tabblad Geavanceerd. Vul bij Inkomende e-mail (IMAP) het IMAP poortnummer in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Kies in het selectieboxje er direct onder getiteld Gebruik het volgende type versleutelde verbinding voor de optie TLS. Vul bij Uitgaande e-mail (SMTP) het SMTP poortnummer in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Kies ook hier in het selectieboxje er direct onder getiteld Gebruik het volgende type versleutelde verbinding voor de optie TLS.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen