E-mail instellen in Outlook 2010

Hier vindt u een handleiding hoe u als shared hosting-klant van Rimote uw e-mailaccount kunt instellen in Outlook 2010. Indien u Microsoft Office 2010 heeft, kunt u in de meeste gevallen ook het programma Outlook 2010 gebruiken. Let op: de taal van de versie van Outlook 2010 in de screenshots hieronder is Engels.

U heeft van ons een welkomstmail van DirectAdmin gekregen bij het afsluiten van uw hostingpakket. Neemt u de gegevens daarvan bij de hand. We kunnen u de mail altijd opnieuw sturen, mocht u de mail om wat voor reden dan ook niet meer hebben.

Stap 1

Klik in de menubalk op File en dan op Info. Klik vervolgens op Add Account.

Stap 2

Kies in het venster Auto Account Setup voor de optie Manually configuer server settings or additional server types.

Stap 3

Kies in het venster Choose service voor de optie Internet E-mail.

Stap 4

Vul het formulier Internet E-mail Settings in. Bij Account Type kiest u IMAP. Bij  Incoming mail server en Outgoing mail server (SMTP) vult u het IMAP-server adres en het SMTP-server adres in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Onder het kopje Logon Information vult u de logingegevens in van uw e-mailadres. U kunt ervoor kiezen om Outlook het wachtwoord te laten onthouden, door een vinkje te zetten bij Remember password.

Stap 5

Klik op het tabblad Outgoing Server. Zet een vinkje bij My outgoing server (SMTP) requires authentication. Kies vervolgens de optie Use same settings as my incoming mail server.

Stap 6

Klik nu op het tabblad Advanced. Vul bij Incoming server (IMAP) het IMAP poortnummer in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Kies in het selectieboxje er direct onder getiteld Use the following type of encrypted connectionvoor de optie TLS. Vul bij Outgoing server (SMTP) het SMTP poortnummer in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Kies ook hier in het selectieboxje er direct onder getiteld Use the following type of encrypted connection voor de optie TLS.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

(ma-vr 9:00 tot 18:00)

(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen