E-mail instellen in Outlook Live webmail

Microsoft Outlook Live webmail (outlook.live.com) wordt nog steeds relatief veel gebruikt. Voor mensen wiens primaire e-mailadres een hotmail.com of live.com adres is, kan het soms handig zijn om e-mailadressen van een eigen domeinnaam via outlook.live.com te laten verlopen. Zo hoeft u niet een extra programma in te stellen om uw e-mail van uw eigen domeinnaam te lezen.

Waarom geen e-mailforwarder?

Een andere ogenschijnlijke oplossing is een e-mailforwarder. Deze stuurt e-mail door van uw eigen domeinnaam, naar uw hotmail.com of live.com e-mailadres. Dit heeft echter een groot nadeel; de Rimote mailserver stuurt ook de spam door die binnen komt op uw eigen domeinnaan.

Daar is Microsoft geenszins blij mee. Als gevolg is het mogelijk om ongewenst op een zwarte lijst te komen waardoor uw e-mail helemaal niet meer binnen komt op hotmail/live. Daarom is onderstaande oplossing de enige goede oplossing. Binnen enkele minuten leest u uw e-mail van uw eigen domeinnaam binnen outlook.live.com.

Stap 1

Ga naar outlook.live.com en log in met uw Outlook of Hotmail e-mailadres.

Stap 2

Kies rechts boven in beeld voor Instellingen:

Stap 3

Rechts onder in beeld kiest u voor View all Outlook settings:

Stap 4

Via Mail > Sync email > Other email accounts kunt u de e-mail die u via Rimote heeft lopen toeveogen:

Stap 5

Vul uw gegevens in en kies voor handmatige configuratie:

Stap 6

U komt nu bij de geavanceerde instellingen. Uw gebruikersnaam is uw e-mailadres:

Vervolgens voert u de inkomende en de uitgaande mailserver in. Let op! Uw inkomende en uitgaande mailserver kunnen afwijken van onderstaande gegevens.

Klikt vervolgens op OK.

U bent nu klaar. Het kan zijn dat u het browservenster moet verversen om de nieuwe mailbox te zien.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!