E-mail instellen in Windows Live Mail

U heeft van ons een welkomstmail van DirectAdmin gekregen bij het afsluiten van uw hostingpakket. Neemt u de gegevens daarvan bij de hand. We kunnen u de mail altijd opnieuw sturen, mocht u de mail om wat voor reden dan ook niet meer hebben.

Stap 1

Indien u Windows 7 of Windows 8 heeft, kunt u het e-mailprogramma Windows Live Mail gebruiken. Die is in de meeste gevallen standaard geïnstalleerd op uw computer. Is dat niet het geval, dan kunt u Windows Live Mail downloaden via de Microsoft Download Center. Zodra uw download klaar is kunt u de setup opstarten en dan de instructies op het scherm volgen.

Stap 2

Open Windows Live Mail en klik eerst op het tabje Accounts en vervolgens op de knop genaamd E-mail.

Stap 3

Vul nu in het formulier getiteld E-mailaccounts toevoegen uw naam, e-mailadres en wachtwoord in. Vink eveneens Serverinstellingen handmatig configuren aan.

Stap 4

In het formulier getiteld Serverinstellingen configureren dient u de volgende zaken als volgt in te vullen.

Onder het kopje Informatie over de server voor inkomende e-mail kiest u ten eerste als Servertype voor IMAP. Bij Serveradres vult u het IMAP-server adres in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. bij Poort vult u het IMAP poortnummer in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Direct daaronder vinkt u Vereist een beveiligde verbinding (SSL) aan. Bij het veld Verifiëren met kiest u voor Niet-versleutelde tekst, daaronder kunt u uw Gebruikersnaam invullen.

Onder het kopje Informatie over de server voor uitgaande e-mail vult u bij Serveradres het SMTP-server adres in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Bij Poort vult u het SMTP poortnummer in dat u in uw DirectAdmin welkomstmail heeft gekregen. Tenslotte dient u ervoor te zorgen dat er GEEN vinkje staat bij Vereist een beveiligde verbinding (SSL), maar wél bij Vereist verificatie.

Stap 5

U bent nu klaar.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen