POP3 of IMAP

Als u met een e-mailclient op uw PC of smartphone werkt, kunt u bij het instellen van uw e-mailadres kiezen tussen POP3 of IMAP. DirectAdmin ondersteunt beide protocollen. Wij raden u wel aan om ze niet door elkaar te gebruiken. 

Wat is POP3?

Als u kiest voor het POP3-protocol, worden de e-mailberichten van de mailserver op uw computer gedownload. Het lezen van oude berichten vereist daarom geen internetverbinding. U kunt er voor kiezen dat berichten op de server blijven staan nadat u ze gedownload heeft. Als uw computer beschadigd of gestolen wordt kunt u dan nogmaals uw e-mailberichten downloaden. Doet u dit niet, dan bent helaas al uw e-mailberichten kwijt.

Wat is IMAP?

IMAP is een gecentraliseerde e-mailoplossing. Dat betekent dat u op uw computer geen e-mailberichten opslaat maar dat de mailserver deze voor u bewaart. Als uw computer beschadigd of gestolen wordt, bent u geen berichten kwijt. Dit zonder extra instellingen. Daarnaast ondersteunt IMAP mappen waarin u uw e-mailberichten kunt indelen. Omdat de mappen centraal zijn opgeslagen, zijn wijzigingen direct zichtbaar op alle e-mailclients. Als u bijvoorbeeld via webmail een bericht heeft verstuurd, staat het bericht ook in Outlook onder de map ‘Verzonden Items’. U heeft dus overal en op elk aparaat dezelfde e-mailberichten en mapindeling.

Wat moet ik kiezen?

Ongeacht uw situatie adviseren wij het gebruik van IMAP. Als u maar één PC heeft waar u uw mailcorrespendentie op doet en u logt nooit in met webmail en u heeft geen smartphone waarmee u e-mailt, dan kunt u POP3 gebruiken.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen