Een MySQL database aanmaken

Als u gebruik maakt van shared webhosting of een VPS met DirectAdmin, kunt u gemakkelijk MySQL databases aanmaken. Een MySQL database is naast PHP vaak een vereiste voor het kunnen gebruiken van software zoals WordPress, Joomla of Drupal.

Stap 1

Log in op DirectAdmin en kies indien nodig de juiste domeinnaam. Klik vervolgens op MySQL Management onder het kopje Your Account.

Stap 2

Klik vervolgens op Create new Database.

Stap 3

Vul nu het formulier in. Zowel Database Name als Database Username beginnen altijd eerst met uw gebruikersnaam voor DirectAdmin, gevolgd door een “_”. In ons voorbeeld beginnen beide velden dus met rimote_. Bij de velden Username Password en Confirm Password kunt u zelf een wachtwoord invullen, wij raden echter aan dat u kiest voor de optie Random. DirectAdmin zal dan zelf een sterk en uniek wachtwoord aanmaken.

Klik als u klaar bent met invullen op Create.

Stap 4

Uw MySQL database is nu aangemaakt. Indien u bij Stap 3 gekozen heeft voor een Random password krijgt u nu te zien met welk wachtwoord u verbinding kunt maken met uw database. Verder ziet alle andere relevante inloggegevens. Bewaar deze gegevens op een veilige plek.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen