Verhuizen van uw hosting

Verplaatsen van data en configureren van server
Uw nieuwe hostingaanbieder dient wat betreft aangeboden software en mogelijkeheden minimaal het zelfde aan te bieden als uw oude aanbieder. Anders ontstaat er incompatibiliteit met storingen als gevolg. Als u een nieuwe hostingaanbieder heeft gevonden kunt u hier al uw data (websites, IMAP-folders enz.) naartoe kopieren. Ook het aanmaken van databases en e-amailadressen is vaak van belang. Let op, dit is geen limitatieve opsomming van te verrichten werkzaamheden. Dat hangt immers af van uw configuratie.

Voor het verhuizen van domeinnamen kunt u hier kijken.

Wijzigen of opnieuw instellen van nameservers
Als eigenaar van een domeinnaam bent kunt u de nameservers opgeven. Door het wijzigen van deze nameservers verandert u doorgaans van hostingaanbieder. Uw nieuwe hostingaanbieder kan u de juiste gegevens verstrekken zodat u de nameservers van de betroffen domeinnamen correct kunt instellen.

Een tweede, minder voorkomende, situatie is dat uw de namservers niet verandert maar opnieuw instelt. In plaats van wisselen van adresboek wijzigt u simpelweg de inhoud van het adresboek. Dit komt minder vaak voor omdat de nameservers meestal onlosmakelijk verbonden zijn met uw aanbieder. Deze optie biedt echter wel veel opties. U kunt bijvoorbeeld bij aanbieder A uw domeinnaam registreren, bij aanbieder B uw nameservers en website hosten en bij aanbieder C uw e-mail hosten.

Overlappende periode
Zoals hierboven genoemd ontstaat er bij het wijzigen van de nameservers of het anders instellen ervan een periode waarin zowel de oude als de nieuwe hostingaabieder bezoekers van uw domeinnaam ontvangen. Dit komt omdat bezoekers niet direct uw nameservers raadplegen. Hierdoor wordt een wijziging niet wereldwijd op een gemeenschappelijk voorspelbaar moment opgepikt.

Internet Service Providers raadplegen minimaal één keer per 72 uur de zonefiles (indexes met daarin de IP-adressen van nameservers). In de praktijk gebeurt dit echter veel vaker. Voor de Nederlandse zonefile geldt een periode van 1 uur als normaal. De inhoud van de nameservers zelf (de lijst met IP-adressen waar u op host) wordt gecached door vele servers en zelfs uw eigen computer. Dit kan ook voor vertraging zorgen.

Om de overlap het hoofd te bieden dient men na 72 uur er zeker van te zijn dat op de oude server geen e-mails of database-wijzigingen onverwerkt blijven. Voor sommige critische websites zoals drukke webshops dient men voorzieningen te treffen voor de overlapperiode zodat men geen bestellingen mist of twee niet te verenigen databeses krijgt.

Wilt u meer weten over verhuizen van domeinnamen of hostingdiensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen