Cloud Hosting als cloud dienst

We hebben net de term ‘cloud’ omschreven vanuit het perspectief van serverbeheerders maar ook vanuit het perspectief van internetgebruikers. Er zijn veel overeenkomsten maar ook duidelijke verschillen tussen de implementaties van server clouds en cloud diensten. Is een cloud dienst altijd gehost op een server cloud? Is iets cloud hosting als het zelf een cloud dienst is?

Wat maakt Cloud hosting anders?

Cloud hosting is in ieder geval vanuit het perspectief van de afnemer een cloud dienst. De hosting die geleverd wordt dienst dus ingesteld en beheerd te kunnen worden vanuit een willekeurige plek met nagenoeg elk met internet verbonden apparaat. Tevens dient de afnemer te genieten van enige mate van automatisering watbetreft het beheer.

Dit is echter niet nieuw want alle hosting diensten zijn per definitie verbonden met internet en het beheer kan vanuit verschillende apparaten gedaan worden. Ook het beheer is grotendeels uit handen genomen. Wat maakt cloud hosting dan anders?

Om goed te begrijpen wat een hostingdienst ‘cloud’ maakt, bekijken we een aantal verschillende vormen van cloud hosting en waarom deze dan wel een cloud hosting dienst genoemd kunnen worden.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen