Cloud Hosting en IaaS

IaaS is een afkorting voor Infrastructure as a Service. Deze vorm van hosting maakt het mogelijk om snel en eenvoudig hardware onderdelen (infrastructuur) te bestellen en zelf te bepalen wat er op deze infrastructuur geïnstalleerd wordt.

Vaak wordt IaaS aangeboden via een webinterface die gekoppeld is aan een geautomatiseerd systeem voor de oplevering. Het lijkt daarin erg op PaaS. Het wezenlijke verschil is dat PaaS werkt met virtuele servers en IaaS zich meer richt op dedicated infrastructuur.

De vage grens tussen IaaS en PaaS

PaaS kan echter ook schalen op zodanig grote schaal dat een virtuele server één dedicated machine bedekt. Het verschil met IaaS wordt dan vaag. Ook de vraag of bij IaaS de geleverde infrastructuur zelf in de vorm van een server cloud aangeboden dient te worden is interessant. De grens tussen PaaS en IaaS vervaagt in het geval van bevestigend antwoord namelijk al snel.

Er kan ook gezegd worden dat grootverbruikers van PaaS automatisch, en vaak ongemerkt, ook IaaS diensten afnemen. In een goed vormgegeven PaaS oplossing zou IaaS een verweven onderdeel moeten zijn. De afnemer hoeft hier niets van te merken.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen