Cloud Hosting in grote lijnen

Cloud hosting kan op zeer voorzichtige wijze omschreven worden als een verzamelterm voor een aantal hosting gerelateerde diensten (oplossingen). Deze oplossingen bestaan vaak al decennia. De verschillende technieken waar cloud hosting mee in verband staan zijn dan ook absoluut niet nieuw. In het verleden was het opzetten van deze oplossingen echter zeer kostbaar maatwerk. Door recente ontwikkelingen zijn deze ‘cloud oplossingen’ inmiddels wel een stuk betaalbaarder en toegankelijker geworden.

Slechts een marketingterm?

Er wordt vaak gezegd dat marketeers de term cloud hosting bedacht hebben. Dat zou zomaar kunnen. Een ‘nieuw product’ kan immers de verkoop aanzienlijk doen stijgen. Zeker in een markt waarin afnemers steeds op zoek zijn naar innovatie en kostenbeheersing om zo hun concurrentie voor te blijven.

De term cloud is vanwege zijn jonge en onbekende karakter vanuit marketingperspectief een zeer vruchtbare term om op de nieuwsgierigheid van afnemers in te spelen. De grote lijst met voordelen van cloud gerelateerde aanbiedingen gecombineerd met geprojecteerde kostendalingen brengen het tekenen van een overeenkomst al snel dichtbij. Ook negatieve ervaringen met huidige aanbieders, vaak gecombineerd met hoge kosten, kunnen een belangrijke rol spelen voor een verhoogd interesse in een andere aanbieder en/of dienstenpakket.

Cloud hosting is echter niet alleen een marketingterm. Het beschrijft een reële technische verschuiving in de hostingmarkt. Bovendied is de term ‘cloud’ ook buiten de context van hosting een belangrijke ontwikkeling. Het mag niet zo zijn dat cloud hosting vanwege zijn complexiteit en het ontbreken van een vaste definitie slechts als lege huls gebruikt wordt. Het is belangrijk om te weten wat cloud hosting is en wat het voor uw organisatie kan betekenen.

Cloud hosting nader uitgelegd

Ondanks het ontbreken van een definitie is cloud hosting wel iets dat in grote lijnen uitgelegd kan worden. Om een goed beeld te krijgen wat cloud hosting is en wat het voor u kan betekenen is het van belang om eerst de term cloud te behandelen. Vervolgens kijken we naar de wijze waarop ‘cloud’ gebruikt wordt en hoe dit in relatie staat tot hosting.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen