Wat is een public

of private cloud?

Public en private cloud zijn beide voorbeelden van cloud hosting. Op deze pagina lichten wij kort toe wat het verschil tussen de twee types is.

Public cloud

Een public cloud betekent dat de cloud gebruikt wordt door meerdere gebruikers. U merkt niets van de andere gebruikers, maar deelt de hardware wel met hen. Dit biedt de voordelen van laagdrempeligheid en lagere kosten.

Private cloud

Een private cloud is een eigen cloud bestaande uit hardware die niet gedeeld wordt met andere gebruikers. Dit biedt het voordeel dat men invloed uit kan oefenen op de samenstelling van de hardware. Daarnaast weet men altijd welke capacitiet er voor handen is.

Ook als men al hardware in bezit heeft, kan deze tot een private cloud gemaakt worden.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen