Bestanden uploaden

naar uw VPS met SFTP

Één van de makkelijkste manieren om uw website-bestanden naar uw VPS te uploaden is met behulp van SFTP (SSH File Transfer Protocol). Op deze pagina vindt u een korte handleiding hoe u met behulp van een FTP-client bestanden kunt uploaden met het SFTP-protocol.

Stap 1

Indien u dit nog niet gedaan heeft, moet u eerst een FTP-client downloaden en installeren die SFTP ondersteunt. Wij raden FileZilla aan. U kunt FileZilla hier downloaden. Zodra uw download klaar is kunt u de setup opstarten en dan de instructies op het scherm volgen.

Stap 2

Open FileZilla. U kunt gelijk beginnen met het invullen van de inloggegevens van uw root-account.
Meer informatie over het veranderen van het root wachtwoord van een VPS.

Vul bij Host het adres van uw VPS in, bijvoorbeeld 193.100.0.52.
Bij Gebruikersnaam vult u root in en bij Wachtwoord uw root-wachtwoord.

Bij Poort vult u 22, dat is de standaard poort voor SFTP. Klik nu op Snelverbinden.

Stap 3

Wanneer u succesvol bent ingelogd, krijgt u in het boxje getiteld Externe site: de inhoud van de map /root op uw VPS te zien. Om naar een andere map te klikken kunt u het beste eerst op / klikken, dan ziet u allerlei bekende Linux-mappen zoals bin, boot, dev en etc. Vandaar kunt u gemakkelijk naar de gewenste map gaan, b.v. /var/www, dat bij Apache webserver de standaard map is voor al uw website-bestanden.

Stap 4

Klik nu in het boxje getiteld Lokale site: door naar de map op uw eigen computer waar uw website-bestanden staan. In ons voorbeeld dubbelklikken we naar C:\Users\Rimote\Documents\website. Als u zich eenmaal in de juiste map bevindt, selecteren dan alle bestanden die u wilt uploaden. Vervolgens kunt u eenvoudig deze bestanden naar rechts verslepen, in het boxje direct onder Externe Site:.

In dit voorbeeld uploaden wij index.html. Zodra de upload klaar is zult u zien dat index.html ook in het boxje direct onder Externe site te zien is. U kunt nu dit bestand via uw browser bekijken op het adres http://mijndomeinnaam.nl/index.html.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen