Waar domeinnamen registreren?

Waar uw domeinnamen registreren? Hoe kiest u de juiste domeinnaam-aanbieder? Hieronder vindt u aantal aspecten spelen die bij uw keuze van belang kunnen zijn.

Functionaliteit en service

Bij het registreren van een domeinnaam begint u bij het bepalen van de gewenste functionaliteiten. De registratie van een domeinnaam krijgt u natuurlijk altijd. Mogelijke extra functionaliteiten zijn:

  • Zelf doorsturen naar een andere domeinnaam
  • Zelf doorsturen naar een webadres (URL)
  • Zelf DNS-instellingen beheren
  • Zelf nameservers wijzigen

Bepaal van tevoren goed welke functionaliteiten u nodig heeft en of deze functionaliteiten worden aangeboden. Veel domeinnaam-aanbieders bieden bovenstaande functionialiteiten niet of niet kostelooos. Zo kan een goedkope registratie uiteindelijk duurder uitvallen dan gedacht.

Prijs

Naast de functionaliteiten is ook de prijs een belangrijker factor.

Veel aanbieders bieden hoge kortingen aan en lijken daardoor erg voordelig. Deze kortingen krijgt u echter vaak alleen bij het afsluiten van voor periodes langer dan een jaar. Mocht u de domeinnaam niet meer nodig zijn, dan betaalt u alsnog gedurende de looptijd van het contract.

Soms ben je verplicht een hostingpakket af te nemen bij de domeinnaam-aanbieder. Dit kan er voor zorgen dat de totale kosten alsnog hoger komen te liggen dan verwacht.

Bij sommige aanbieders krijgt u korting als u meerdere domeinnamen registreert. Dit kan geld schelen, maar juist voor extra kosten zorgen wanneer adreswijziging of wijziging tenaamstelling geld kost.

Kwaliteit en eerlijkheid

Een domeinnaam-aanbieder met een goede administratie en dienstverlening is een absolute must om zorgeloos een domeinnaam te registreren. Systemen die uitvallen of domeinnamen die onterecht worden opgezegd kunnen veel kosten en narigheid met zich meebrengen. Het is ook verstandig om een domeinnaam-aanbieder te kiezen die u zonder te veel kosten kan bij staan bij problemen.

Mijn Rimote

Bent u al klant van Rimote? U kunt dan inloggen in Mijn Rimote. Hier kunt u o.a. alle informatie over uw abonnementen bekijken, facturen inzien en betalingen doen. Tevens kunt u heel makkelijk via Mijn Rimote ons een vraag stellen.

Wie is Rimote

Rimote is een full-service internetbureau uit Groningen met een groot team aan internet professionals, opgericht in 2005. Zoekt u een ervaren ICT-partij om uw idee voor een website of webapplicatie uit te voeren? U kunt altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat klaar!

Uw domeinnaam nog vrij?

Volg ons ook op social media

Meer weten of eens langs komen?

Bel of mail voor een afspraak

Bezoekadres

Rimote
Herestraat 106
9711 LM Groningen

Telefoon

050 - 763 04 07
(ma-vr 9:00 tot 18:00)

06 - 43 887 949
(24/7 storingsnummer)

Postadres

Rimote
Pioenstraat 194
9713 XX Groningen