Cloud Hosting

We hebben net de term 'cloud' omschreven vanuit het perspectief van serverbeheerders maar ook vanuit het perspectief van internetgebruikers. Er zijn veel overeenkomsten maar ook duidelijke verschillen tussen de implementaties van server clouds en cloud diensten. Is een cloud dienst altijd gehost op een server cloud? Is iets cloud hosting als het zelf een cloud dienst is?

Wat maakt Cloud hosting anders?

Cloud hosting is in ieder geval vanuit het perspectief van de afnemer een cloud dienst. De hosting die geleverd wordt dienst dus ingesteld en beheerd te kunnen worden vanuit een willekeurige plek met nagenoeg elk met internet verbonden apparaat. Tevens dient de afnemer te genieten van enige mate van automatisering watbetreft het beheer.

Dit is echter niet nieuw want alle hosting diensten zijn per definitie verbonden met internet en het beheer kan vanuit verschillende apparaten gedaan worden. Ook het beheer is grotendeels uit handen genomen. Wat maakt cloud hosting dan anders?

Om goed te begrijpen wat een hostingdienst 'cloud' maakt, bekijken we een aantal verschillende vormen van cloud hosting en waarom deze dan wel een cloud hosting dienst genoemd kunnen worden.

<< Cloud dienst - een cloud vanuit de internetgebruiker Wat is SAAS? >>

Wat is cloud hosting?